Ärlighet varar längst?

Ingen jag känner vet om att jag bloggar.
Så skall det även förbli, lite mystik i vardagen.
För det är först då jag kan vara 100% ärlig.
Gör det mig till en falsk person?
Hm. Nej, bara en sådan som inte riktigt kan konfrontera en annan människa,
ansikte mot ansikte.
På det sättet är jag svag.

Min kära vän J sade alltid till mig att jag borde stå på mig mer, bli en starkare människa.
Hon ansåg att hon själv alltid var ärlig och rak mot människor.
Det ledde till att hon sårade många människor på vägen.
Kan man inte hantera sitt sätt att vara ärlig på,
vilket hon inte kunde, får det konsekvenser.
Att vara ärlig är inte alltid det bästa.
I många fall, men långt ifrån alla.
Jag funderar fortfarande på en del "ärliga" saker som hon påstod om mig.
Var hon ärlig eller bara elak?

Fjällen imorgon.
ÄNTLIGEN

Blondinbella

Fakta: Vi svenskar är betuttade i den så kallade Jantelagen, vilket innebär att man inte ska få "skryta" om sig själv och sina bedrifter. Det vi svenskar anser vara att skryta, är helt enkelt om man säger något positivt om sig själv.
Den ena får inte vara bättre än den andra.

Blondinbella: En helt otrolig person som faktiskt vågar trotsa Jantelagen, hon vågar vara stolt över sig själv och sina bedrifter. Och det gott folk handlar inte om att hon vill bevisa sig så mycket bättre än oss andra, utan för att hon faktiskt ÄR stolt över sig själv. Vilket hon borde vara, eller hur?

Det sticker i folks ögon att en så ung tjej har lyckats. Vi är avundsjuka, det är vad allt handlar om. Jag orkar inte vara avundsjuk längre, nu tänker jag se upp till henne. 

För trots allt är det ju vad alla människor strävar efter, mer eller mindre; att vara framgångsrika.
Grattis Blondinbella!

Kärleksförklaring

Gosh.
Mamma satt och pladdrade om att hon trodde jag var kär i R.
Kan det finnas en koppling mellan hennes påstående samt att jag lyser upp varje gång jag talar om honom?
Mycket troligt.

Jag vet inte om hon har rätt.
Vågar jag kasta mig in i det igen?
Tänk om sommarens misstag upprepas?
Vad gör jag då?
Vad i hela friden gör jag då?

Men mamma har nog rätt trots allt,
det brukar vara så.

R, jag är kär i dig. Igen.
Damn

Denna patetiska bloggtrend

Det hela började egentligen med att jag förde dagbok på datorn.
Jag skrev och skrev, samtidigt som jag läste alla vänners meningslösa bloggar om, i mina ögon, orelevanta saker. Hur kan de seriöst tro att detta intresserar andra människor?
Uppenbarligen intresserade det mig, för jag läste- och läser fortfarande deras patetiska bloggar. Om vad de väljer att ta på sig, vilke de festade med i helgen. Den sanna anledningen till att jag läser deras bloggar är inte för att de skriver så otroligt bra, eller om så extremt intressanta ämnen. Nej, jag läser dem för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i deras liv. Jag läser dem för att hålla koll på och jämföra våra liv. Det är den bistra sanningen.
Det värsta med detta, är att det hela resulterar i att jag är för stolt för att erkänna att jag läser deras bloggar, vilket får dem att tro att de har många unika läsare. De tror att de har lyckats. Jag vet sanningen.

J:s äckliga storasyster bloggar. Hon tror att hon skriver bra, men hon använder sig av chattspråk samt att hon endast citerar sms hon får och skriver om dagens konversationer.
Det enda hon vill förmedla är att hon super, har sex och att de fulaste killarna i området beundrar henne.
J tycker att storasystern ska bli journalist, storasystern säger inte emot.
För inte kan man väl låta en sådan talang gå till spillo?

Varför bloggar då jag?
Kanske i hopp om att J och hennes eländiga syster någon gång ska kika in, och få se att alla inte beundrar dem?
Nej, inte kan det väl vara så att de är faktorn till att jag har fallit för den självsäkra tanken om att alla vill läsa om just mig?
Eller?

Alkohol

 Jag pendlar i mitt tycke.
 För det finns olika sätt att dricka på.
 Det barnsliga och det mogna.
 Jag kan inte riktigt placera mig själv, 
 För jag dricker inte ofta, jag dricker inte för mycket.
 
 Jag läste en text som jag skrev för något år sedan;
 Enjoy


Som liten har jag uppfostrats till att se ner på ungdomar som super. Människor som röker. Jag hade en naiv tanke om att jag skulle vara en sån som gick min egna väg, som kunde få andra att tycka likadant som jag själv. En tro om att förändra ungdomars sätt att leva. En slags Jesus. Naivt som satan. Jag hade den tron tills jag insåg att det inte höll. jag ville inte hamna utanför. Jag slets mellan att vara smart och lojal mot mina älskade föräldrar. Eller så kunde jag följa den stig som de andra vandrade - inte lika lockande, men samtidigt det enda raka för mig. Jag hade nämligen ett praktexempel på hur det kunde gå om man följde sin egna väg. Det fallet slutade i ensamhet. Utanförskap. Mobbning i det dolda. Att hamna där var inget alternativ. Det var bara att följa normen. En norm som innebar ett svek mot mig själv. Ett svek som nog aldrig hade kunnat undgås. Kan jag förlåt det? Svaret är nog nej. Men jag har accepterat det nu. Att jag gjorde som jag gjorde. Jag vet varför jag gjorde det. Det andra sveket - det andra som jag begick mot mina föräldrar då jag tryckte den kalla flaskan mot munnen, var inte lika hårt. De var nog väntat för dem, tänker jag nu. Jag blev förvirrad. Hade jag inte i alla år fått höra att om de kom på mig skulle det innebära ett antal konsekvenser. Så blev inte fallet. Det var det som var så fruktansvärt

förvirrande. Jag hade kämpat för att upprätthålla min attityd till spriten, jag hade gjort det för mina föräldrar. Men de tog inte särskilt hårt på mitt snedsteg. Sedan var det inte lika svårt, andra gången alltså. De visste, jag visste. Ingen brydde sig. Inga egentliga följder av mitt beteende. Blev jag mer accepterad efter att jag hade strulat och druckit offentligt? Svar: Ja. Det blev jag. Skrämmande va? Jag gillar även känslan spriten ger i kroppen. Det vågar jag inte riktigt säga till min syster. Min älskade syster som jag lider med. Syster blir upprörd och säger till mig att jag är omogen. Omogen var ordet. Oralt håller jag inte med. Men mentalt. I det tysta håller jag med.


Still no panic

En vecka kvar.
5 skoldagar.
Sen kommer vi.

Det ska bli fruktansvärt skönt att komma ifrån mitt liv,
inte för att jag vantrivs det minsta. Men att slippa allt och alla, om så bara för en vecka.
Jag måste fundera över vissa ting, och vad kan då vara bättre än fjällen?

Jag måste fundera på vart min och A:s vänskap tar vägen. Varför ses vi aldrig?
Det känns som om hon bryter sig loss från mig mer och mer.

Jag måste fundera på vad jag vill med R, hur långt ska jag låta detta gå?
Tänk om sommarens ångest återkommer?

Jag måste fundera på J, så att jag inte faller tillbaka i mina gamla spår, hon har fortfarande makten att manipulera mig, trots det faktum att jag är mycket starkare i mig själv nu.

Nu- Wallander och te.

Facebook- Catwalk?

En fundering;

Det där med ordet liv. Det är egentligen odefinierbart. För liv varierar. Mitt liv är inte som ditt liv. Men i tonåren har ordet liv en otroligt viktig betydelse. För du tillhör inte kategorin "liv" om du inte super, festar, är snygg, extremt social, knullar runt samt är relativt rik. Antalet taggningar och krökarbilder på facebook är ett ypperligt tillfälle för att försöka kvala in bland de populära, om du fortfarande är den som inte riktigt platsar men ligger där på gränsen och väger. Facebook är en täckmantel för alla dessa osäkra som söker bekräftelse. Man lägger ut sitt liv i tron om att de andra ska se vilken fantastisk person du är. Jag har facebook. Jag gillar det egentligen inte, men anledningen till att jag införskaffat mig en sådan sida är för att jag vill hålla koll på vad de andra sysselsätter sig med. jag vill kunna jämföra mitt liv med andras, i hopp om att få en gnutta mer självförtroende då jag kan få en liten inblick i många andras, värdelösa liv. Internet överhuvudtaget har blivit en catwalk. En uppvisning. En tillgänglighet som aldrig kommer att försvinna.


Söndagsångest? Skitsnack.

Igår blev egentligen ganska misslyckad. R var inte där, han var inte ens bjuden. Det var väl ca 50 personer där, och jag kände de flesta. Vilket kan vara trevligt ibland, men jag insåg ganska fort att om jag fortsätter umgås i mina gamla kretsar, faller jag helt enkelt in i min gamla position. Helt ofrivilligt. J ville visa att hon har blivit jättebra kompis med M. WOW. Ingen avundsjuka.  Ingen!
Skönt

Jag höll mig till mitt glas och en rolig prick vid namn N.
Ingen blev för packad.
Jag kunde icke skåda något extra bland det manliga könet.
A är gravid.
Jag pratade med R hela vägen hem.
J lekte social och froterade sig med alla som hade en snopp.

Mr. R

Mr R. Jag saknar honom. Jag försörde något som hade kunnat blivit underbart.
Varför?
Osäkerhet var ordet. Jag påverkades för mycket v andras åsikter. Som alltid.
Nu har jag insett att jag var kär. För första gången i hela mitt liv var jag kär, på riktigt.
Men nu är det försent, varken du eller jag kan släppa varandra helt och hållet.
Dragningskraften finns kvar, även då det har gått 6 månader.
Jag sårade dig. Du har förlåtit mig, men jag har inte förlåtit mig själv.
Jag kan inte sluta fantisera om dina armar runt mig.
Jag kan inte gå vidare.

Vi ses på festen på lördag, R.
Kommer jag kunna hantera mina känslor då?

Skola

Skola imorgon. Då ska jag banne mig gå. Sedan jag började på gymnasiet har studierna gått åt helvete. Jag trodde jag var smart i och med att jag gick ut grundskolan med 320p. Men det har ingen som helst betydelse. Tydligen. Min linje är svår, min klass är fruktansvärt omogen. Runt hälften av klassens liv går ut på att supa. Oh, spännande? Jag har supit i mitt liv. Med måtta, även jag har mina gränser.

För att tala klarspråk; Svenska ungdomars liv är fyllt av stress. Inte stress i skolan, eller hemma. Utan statusstress. vi ungdomar går på fester i hopp om att få oss ett strul, eller till och med ett ligg. Så att vi har något att skryta om i skolan på måndagen. Domedagen. Vi dricker för att det får oss tråkiga, tysta och allmänt bittra svenskar att bli sociala. Såpass social att du vågar gå fram och säga "hej" till en lika bortkommen liten pojke.
Svenska killar är tråkiga, på grund av jämställdhet skulle jag vilja påstå.

Vad jag hatar

Jag hatar socialdemokrater. Så är det bara. Nu låter jag som en patetisk fjortis som har vuxit upp med moderata föräldrar. Det stämmer visserligen, men inte till 100%. Jag blir fruktansvärt irriterad när folk pratar om att det är extremt viktigt att alla ska ha det lika. Klasskillnader måste få existera, vad finns det annars att sträva mot?
Självklart ska ingen behöva leva under extrem fattigdom. Den underliggande orsaken till socialdemokrater är avundsjuka.

Idag var jag "sjuk". Det var skönt. J var också sjuk idag. Lustigt.

J

Vi har en tävling. Ingen av oss har nämnt den. Den bara finns där. Ständig konkurrens. Lite kort fakta om J så att ni vet vem hon är. Gissar att hon kommer vara ett återkommande ämne i denna blogg.


J

Hon och jag har umgåtts sedan vi var ett år. Hon har en hemsk storasyster som är kvarterets slampa och har lika korta ben som en jävla tax. Storasystern är småmullig och har en turknäsa, hon tycker att hon är jättesnygg. Men hon är ful. J är snyggare än storasystern. J är lång och smal. Hon har anorexi, vilket hon mer än gärna pratar om. Hon tycker att hon är läcker som har ätstörningar. Oh. Vi bor grannar, vi var bästa vänner i sex år. Efter sommarlovet pratade vi inte med varandra, egentligen vet jag inte varför. J är, as far as I know, oskuld. Ingen pojkvän. Har aldrig haft någon seriös pojkvän. Hon är smart, men totalt Oallmänbildad. Vi går på samma gymnasium. Hon är elak, falsk samt otrevlig.



Att förstå sig på

Att allt är ett spel tog sin lilla tid att förstå. Men nu har jag fattat.
Allt är en maktkamp, en hetsig statusjakt.
Alla kan delta, men det är svårt att ta sig högst upp.
Se det som en stege, en satans hal stege.
Det är så svårt att inte halka på vägen till toppen,
tappar du fotfästet är risken stor att du handlöst faller,
de som är högst upp är de som är listiga, falska jävlar.

Igår var jag hemma hos L på tjejmiddag.
Haha, det är så tragikomiskt att se det lilla spel J fortfarande kör med.
Hon står verkligen stilla i sitt lilla trångsynta liv,
men vem kan klandra henne med sådana föräldrar?
För att inte tala om systern?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0